El Angel Exterminador [NAG 2016]

30 septembrie, 2016 El Angel Exterminador [NAG 2016]O expozitie de o noapte – semnalul unui proiect nou prin care Gheorghe Fikl intra intr-un dialog deschis cu opera cinematografica a lui Louis Bunuel. Seria de lucrari, inceputa in 2016, este compusa din panze mari (pana la monumentalul 400 x 340) care impresioneaza de la prima vedere si care se lasa descifrata prin priviri succesive. Prin referinta singulara la opera lui Bunuel “El Angel Exterminador”, Fikl decupeaze un moment devenit celebru prin reluarea si citarea lui ca un exemplu perfect al procedeului de derepaj suprarealist – pe care pictorul il exploreaza si il reasambleaza in diferite scenografii.

 

Aparitia animalelor in filmul lui Bunuel este declinata aici intr-o maniera care face seria recogniscibila in ansamblul picturii lui Fikl dar reincarcata cu intreaga critica pe care Bunuel o desfasoara la adresa stereotipiilor si formalismului unei societati incapabile sa-si depaseasca propriile prejudecati.

(Dan Lazea)

 

Expozitia este curatoriata de Gabriela Massaci si Dan Lazea.

 

Intreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro