Arheologii

15 februarie - 5 aprilie Arheologii

Arheologii

Joi, ora 19, vernisăm expoziţia Arheologii - un duo-show tată-fiu la AnnArt. Sunt reunite, în premieră, cele mai recente lucrări ale tânărului pictor şi grafician Constantin Rusu alături de lucrările sculptural ceramice ale tatălui său Ilie Rusu. Expoziţia este însoţită de un text critic al istoricului de artă Aurelia Mocanu.
 

Expoziţia este deschisă în perioada 15 februarie – 5 aprilie 2018. Accesul public este gratuit, de luni până sâmbătă, între orele 11- 19.

 

Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziţie pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro

LUMINĂ şi PĂMÂNT | de Aurelia Mocanu
  După faima insurgentă de graffer, Constantin Rusu a depliat, în ultimii cinci ani, o largă arie de producție vizuală. Este imediat remarcat pentru acuratețea şi originalitatea unui modùl plastic pus în operă pe dimensiuni şi densități compoziționale extrem de elaborate. Are meritoriu de multe participări de grup (bienale şi saloane bucureştene sau naționale). Faptul confirmă o nouă optică de integrare profesională a unui „nume tânărˮ, căreia i-am spus, de acum trei ani „Zidirea de după Tornadăˮ.   Constantin are deja o decizie grafică evoluată, aptă pentru un registru dificil al densităților plastice. Cu mare rafinament, a explorat până acum adâncimea voalată. transparența şi opacul, fluidul şi incisivitatea ori traversarea dinspre alb spre negru. ...citeste mai mult..

  Ilie RUSU
(n. 1956, Feleacu, Cluj)   Unul dintre cei mai semnificativi – şi discreti – ceramişti români, format în mediul academic independent al scolii de ceramică a Institutul "Ion Andreescu" Cluj – Napoca, pe care l-a absolivit în 1980 şi unde i-a avut ca mentori pe Rodica Svintiu şi Mircea Spataru. Personalitatea artistului s-a constituit în contextul generatiei anilor ‘80, prelungită în stagiile creative pe care le-a avut în industria porţelanului la renumita fabrică Iris de la Cluj-Napoca – unde ca designer ‘creator de modele’, Ilie Rusu a parcurs un masterat sui-generis în tehnologia materialeleor ceramice nobile. În această perioada artistul a descoperit şi a început să lucreze cu texturi diverse, folosind materiale neconvenţionale pe care le-a recreat / reciclat în arhitecturi ceramice din zona reflexiv-experimentală înrudita cu pop-art. ...citeste mai mult..