artZoom: Dorin CRETU la Peretele Alb

20 aprilie - 4 mai 2012

Comunicat de presa din 19-04-2012

Galeria AnnArt continuă seria artZoom la Peretele Alb cu o expoziție-semnal Dorin Crețu, cu vernisaj vineri 20 aprilie, ora 19.

Prezentăm publicului lucrări din seria Fleurs 2008 – 2011, parte din lucrări în premieră în România, după ce au fost expuse în ianuarie – februarie 2012 la galeria Charlotte Norberg, la Paris.

Nume cunoscut al Generaţiei ‘80 din arta plastică bucureşteană, din 1990 artistul trăieşte şi lucrează la Paris, unde are o bogată activitate expoziţională, cu o prima personală la Galerie Municipale de Vitry-sur-Seine, urmată, printre altele, in România, de retrospectiva de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, itinerată la Muzeul de Artă din Constanţa (2008-2009). Lucrările sale au fost achiziţionate de către Ministerul Francez al Culturii pentru Fondul Naţional de Artă Contemporană din Franţa, precum şi de către MNAC din Bucureşti, pentru colecţia sa permanentă. La Paris Dorin Crețu este reprezentat de galeria Charlotte Norberg, care i-a organizat o personală în ianuarie - februarie 2012, iar în România, artistul este reprezentat de galeria AnnArt: iubitorii de artă au putut vedea lucrari Dorin Crețu în expoziția Caiet de Planuri, decembrie  2011 – ianuarie 2012. În continuarea expoziției-semnal  artZoom de astăzi, Dorin Crețu are în pregătire o expoziție personală la AnnArt în septembrie 2012.

 

Evenimentele  artZoom sunt proiecte expoziționale de scurtă durată, pe care le intenționăm ca semnale-fulger asupra operei unora  dintre artiștii contemporani din portofoliul AnnArt. Este totodată un loc și un timp în care vrem să prezentăm nume noi, în spiritul explorărilor pe care le facem la Pertele Alb. În luna aprilie am programat artiști români cu dubla-existență creativă: româno-britanicul Paul Neagu, romano-francezul Dorin Crețu și româno-francez-americană Laura Covaci. Gabriela Massaci, Director programe AnnArt

Vernisajul ne prilejuiește totodată o seară de jazz live, în compania Trio Michel Lostanlen precum si o ‘poveste franceză despre un vin românesc’ - spusă invitaților de către dl Fabien du Fayet de la Tour.

Expoziția artZoom Dorin Crețu este deschisă în perioda 20 – 25 aprilie, ca semnal pentru  personala pe care artistul o are în lucru împreună cu galeria AnnArt pentru septembrie 2012 -  prima în țară după Mogoșoaia 2008.