TAA


TAA

 

Proiectul expozițional TAA a demarat in 2011 fiind destinat susținerii generației de artişti emergenți din România și a luat naștere în urma întâlnirii dintre Galeria AnnArt și EBienale – eveniment paralel Festivalului Internațional George Enescu. 

 

Pornind de la fondul expozițional impresionant prin diversitate şi inovație prezentat de curatorul Ilina Schileru în expoziția Mesaj codat / Encrypted message din foyer-ul Sălii Palatului am decis in 2011 să oferim în cadrul programului Peretele Alb o expoziție-atelier unui număr de 12 tineri artişti care ne-au reținut atenția în mod deosebit si pe care i-am numit TAA, reunindu-i într-un grup care dorim sa aibă viitor: Andreea AlbaniMatei AvramescuȘtefan BandalacAlice BîrcăMihai Bonciu, Mircea CiutuAna-Maria HulubanMalvina IșfanAndrei MateescuIoana NicoarăDimitris PaladeIoana PioaruCorina RaiciuConstantin Rusu, Mircea Teleaga.

 

In 2014 a avut loc a doua editie TAA, fiind reunite 40 de lucrări - fotografie, video, grafică-experiment, tehnică mixtă şi pictură, semnate de 11 tineri artiști. Toate sunt recente, expuse în premieră sau lucrate special pentru această ocazie.

 

In continuare, unii dintre artiștii TAA au avut expoziții personale și de grup la AnnArt, beneficiind totodată de un spațiu permanent de expunere in cadrul galeriei, la Peretele Alb (Matei Avramescu, Constantin Rusu, Alice Birca, Andreea Albani, Mircea Ciutu și Andrei Mateescu).

 

Vrem să aducem în atenția iubitorilor și colecționarilor de artă gestul firesc al explorării zonei de început în creația unor tineri de certă promisiune a valorii creative. De aceea oferim fără rezerve "emergenților" o platformă de vizibilitate publică importantă și prea rar disponibilă lor.

(Gabriela Massaci, Director AnnArt)