Eflorescenţe Collective

 

“...Fiecare din cele patru artiste își alege un modul ca unitate de măsură, fără caracter programatic: dacă pentru Ioana Pioaru modulul este reprezentat de mecanismul cinetic, Daniela Făiniș își configurează compozițiile în jurul mugurilor; Arina Ailincăi se raportează la figura umană iar Ioana Șetran îsi alege ca unitate de măsură simbolistica merelor..." (Raluca Băloiu, fragment despre expoziţia Eflorescenţe de la AnnArt)

 

În prezent, Ioana PIOARU își pregătește lucrarea de doctorat la Glyndwr University, Wales. În 2010 a absolvit cursurile de masterat la Universitatea Națională de Arte, București, tot în același an a urmat un modul de desen la Salzburg Summer Academy, avându-i ca profesori pe Dan și Lia Perjovschi. În 2008 a absolvit facultatea la secția de Grafică de la Universitatea Națională de Arte, București. În 2016 a fost premiată cu Mențiunea de Onoare la Bienala de Gravură din Canada (BIMPE IX, Vancouver).

 

Ioana ȘETRAN este membru al Academeiei Internaționale de Ceramică din Geneva și membru UAP din anul 1978. A absolvit în 1959 Institutul de Arte Plastice, Nicolae Grigorescu din București. În 1989 a fost premiată cu Mențiunea de Onoare la Festivalul de Ceramică de la Mino, Japonia; în 1978 a fost premiată la Quadrienala Artelor Decorative de la Erfurt, Germania, în același an a luat Premiul Academiei Internaționale de Ceramică de la Vallauris, Franța și Premiul Muzeului Ariana, Geneva.

 

Daniela FĂINIȘ a debutat în 1988 participând la numeroase expoziţii interne şi internaţionale, obţinând numeroase premii și distincții: Premiul I la Bienala Internaţională a Artiştilor Ceramiști, Aveiro, Portugalia (1997); medalia de aur la Concursul Internaţional de Artă Ceramică, Gualdo Tadino, Perugia, Italia (1989, 1990); Marele Premiu la Bienala Internațională Artele Focului, București (1998); mențiunea de onoare la Competiția Internațională de Ceramică de la Mino, Japonia (2002). În 2004 Daniela Făiniș a primit Ordinul Cultural al României.

 

Arina AILINCĂI este membru al Academiei Internaționale de Ceramică din Geneva din 2004. A fost premiată la numeroase concursuri naționale și internaționale: în 2016 i-a fost decernat Premiul Artelor Decorative al Uniunii Artiștilor Plastici din România; în 1994 a câștigat premiul Pierre Legault la Bienala Națională de Ceramică, Trois Rivieres, Canada; în 1992 a fost decorată cu Mențiunea de Onoare la Toronto, Outdoor Show, Canada; în 1991 a luat Premiul Jhon Mather Craft’s 91 la Ontario, Canada; în 1981 a fost premiată cu Targa D’Argento la Expoziția Internațională de Artă Ceramică de la Faenza, Italia; iar în 1978 a fost premiată la Quadrienala Artelor Decorative de la Erfurt, Germania.