Mircea ROMAN: Trupuri și chipuri

25 octombrie - 30 noiembrie 2011 Mircea ROMAN: Trupuri și chipuri

Mircea ROMAN: Trupuri și chipuri

Expoziția reunește 18 piese de sculptură și grafică, în selecția curatorială a lui Adrian Guță. Proiectul expozițional este însoțit de un catalog bilingv, cu texte semnate de Adrian Guță și Gabriela Massaci.

Conferința de presă și vizionarea privată au loc marți 25 octombrie, iar expoziția poate fi vizitată între 26 octombrie – 03 decembrie 2011.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Roman 4 ever
În biroul meu la Londra am avut, timp de doi ani, Doamna Mâţă. O lucrare a lui Mircea Roman într-atât de înaltă încât nu a încăput cu nici un chip în transportul care l-a adus acasă, la Bucureşti, pe artist şi ale sale sculpturi – după 14 ani ani petrecuţi în Regatul Unit. A locuit cu mine aşadar, zi de zi, această frumoasă, misterioasă, puternică şi fragilă femeie-pisică, un alt fel de Centaur. Pentru musafirii mei – de la dirijori la diplomaţi, de la regizori la directori de muzeu sau de bancă – Doamna Mâţă era, inevitabil, punctul de plecare al conversaţiei. ...citeste mai mult..

Antropomorfologii în lemn
Personajele cioplite şi construite de Mircea Roman sunt împlinite din punctul de vedere al semnului plastic. Anatomia lor “suferă” adesea, dar privirea receptorului nu e alarmată, spre exemplu, de lipsa unui braţ ori a amândurora, pentru că structura formală, în ansamblul ei, are o coerenţă aparte, cuceritoare, însă independentă de adevărul realităţii fizice. Interpretam adoptarea acestui recurs la viziunea “body in pieces” în sculptura neoexpresionistă a generaţiei ’80 (din care face parte Mircea Roman) înainte de 1990 şi ca fiind un răspuns polemic la o situaţie politico-socială mutilantă. ...citeste mai mult..