Sorin Ilfoveanu: Portret de Atelier

26 mai - 4 iulie 2020 Sorin Ilfoveanu: Portret de Atelier

Sorin Ilfoveanu: Portret de Atelier

Prezentarea operei lui Sorin Ilfoveanu la AnnArt continuă cu a cincea expoziţie personală a marelui artist, Portret de Atelier, cu lucrări recente, din 2019 – 2020.

 

Selecţia de 23 de lucrări în acril pe pânză explorează teme predilecte ale pictorului - portretul şi natura statică – a căror semnificaţie expresivă este adâncită prin caligrafia subtilă a liniei şi prin incursiunile cromatice neaşteptate.

 

Expoziţia Portret de Atelier este însoţită de un mesaj video din partea lui Sorin Ilfoveanu şi de un scurt eseu semnat de criticul de artă Aurelia Mocanu.

 

Expoziţia debutează în contextul neobişnuit al restricţiilor legate de pandemie – şi, ca atare, nu va avea vernisaj cu public,  dar poate fi vizitată în timpul programului curent în care galeria este deschisă pentru public.  Imagini ale lucrărilor sunt disponibile aici 

 

Fondul de lucări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.

Portret de Atelier | Aurelia Mocanu
  Pe rafinate fundaluri de vibraţie cromatică, Ilfoveanu face din liniatură o reverie controlată, acum cu acute în lila-ceruleum-corai. Nu ostoieşte sondarea vechimii desenului de sub pictură. Pânzele se desenează vizitându-se imaginar unele pe altele, pornind de la pupitrul de desen, rămas fidel pictorului, de decenii.   Superb sintetice, imaginile recente sunt acele picto-caligrafii fluente cu panoptic de personaje arhaice, animate de complicitatea unei vietăţi. Sunt jivine desenate în pensulă, ca un contur-descântec, care ...citeste mai mult..