artZoom: Dorin CRETU la Peretele Alb

20 aprilie - 4 mai 2012 artZoom: Dorin CRETU la Peretele Alb

artZoom: Dorin CRETU la Peretele Alb

Expoziția reunește lucrări din seria Fleurs, 2008 – 2011, o parte dintre ele fiind prezentate în premieră în România după ce au fost expuse în ianuarie – februarie 2012 la galeria Charlotte Norberg Paris.

 

Vernisajul are loc pe 20 aprilie 2012 și prijeluiește o seară de jazz live, în compania Trio Michel Lostanlen. Expoziția poate fi vizitată până pe 04 mai 2012.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Petale lactee
  Prin deceniul debutului, parizianul Dorin Creţu aparţine generaţiei ‘80 de creativitate contra curentului controlat de ceauşismul terminal. Din 1989, atleticul şi cordialul braşovean se încetăţeneşte la Paris. Creţu realizează un prim turneu expoziţional românesc în 2008. Surpriza de imaginar liric şi severitate ascetică a mijloacelor picturale din selecţiea cu caracter retrospectiv a fost una remarcabilă. Parterul Palatului Mogoşoaia a vibrat atunci pe o coardă extrem de subtilă a picturalităţii monocromului. De două decenii, pictura sa propune o spaţialitatea de ordin psihologic, din categoria diafanului. Dinspre universul delicat şi grațios al tiparului floral se invită la stări meditative asupra spațiului şi atmosferei. ...citeste mai mult..