Maia Ștefana Oprea: PE-TRECERE PENTRU MINE

8 iulie - 31 august 2020 Maia Ștefana Oprea: PE-TRECERE PENTRU MINE

Maia Ștefana Oprea: PE-TRECERE PENTRU MINE

 

A patra personală la AnnArt semnată de Maia Ștefana Oprea - după un solo show în cadrul târgului de artă Vienna Contemporary (2019) și alte două la galerie, „Locus Neminis II” (2018), respectiv „Stivuire” (2016) - aduce în atenția publicului o serie nouă de lucrări de pictură pe pânză, tehnică mixtă și instalație-obiect. Curatoriată de  Ana-Daniela Sultana-Cipariu, selecția este inspirată în mare măsură de un nou stil de viață și de o nouă viziune artistică dobândite de Maia Ștefana Oprea odată cu stabilirea reședinței sale permanente în mediul rural.

 

Accesul publicului la expoziție este gratuit, în perioada 8 iulie - 31 august 2020, de luni până vineri între orele 13 - 19 și în prima sâmbătă a fiecărei luni, între orele 11 - 15.

 

Din dorința de a optimiza vizita la galerie și pentru a evita aglomerarea în ziua deschiderii expoziției, vernisajul va avea loc fără discurs inaugural, între orele 16 – 20, în data de 8 iulie 2020. Lucrările expuse sunt disponibile pentru vânzare prin galeria AnnArt.

PE-TRECERE PENTRU MINE | Ana-Daniela Sultana-Cipariu
  Artistă vizuală din zona supercontemporană (n.1987), Maia Ștefana Oprea întrebuințează în viziunea sa artistică o taxonomie proprie de sorginte conceptuală, pe care de-a lungul ineditului său parcurs artistic a consolidat-o și dezvoltat-o. Regăsim, astfel, în selecția de față, o instalație cu „zercși”, termen-concept introdus în glosarul practicii sale artistice încă din 2012, care desemnează „structuri abstracte de codificare a realității”. Zercșii realizați anul acesta devin suport pictural și capătă socluri de mărimi și forme diferite. Ei sunt făcuți să privească și să păzească ...citeste mai mult..