How to Disappear Completely

10 septembrie - 7 noiembrie 2020 How to Disappear Completely

How to Disappear Completely

Galeria AnnArt continuă programul expozițional al acestui an cu un solo show Francisc Chiuariu: How to Disappear Completely (Cum să dispari complet). Vernisajul este joi 10 septembrie, pe parcursul a trei ore, între17 – 20, când publicul este invitat să viziteze expoziția, cu asigurări din partea galeriei că toate măsurile de siguranță sunt respectate.

 

Noua și mult-așteptata expoziție este a cincea prezență personală a artistului pe simezele AnnArt, după Shadows, în 2012, Teoria Cerculu, în 2013, Privire de sus, în 2016, și Eye of the Storm, în 2018. Expozițiile au fost completate în acest parcurs și de prezenta artistului la Art Safari, în București, cu un solo preview, în 2016, precum și la Art Vienna, în 2017 – prilej cu care Chiuariu a fost evidențiat prin recordul primei și celei mai rapide vânzări a unei lucrări de artă în cadrul târgului international.

 

Francisc Chiuariu este unul dintre cei mai semnificativi pictori români contemporani formați imediat după căderea regimului comunist, fiind un artist reprezentativ pentru tendințele actuale în pictura, inovator în tehnici proprii de lucru și temele explorate.

How to Disappear Completely | Horațiu Lipot
  Cu o carieră de aproape 30 de ani, Francisc Chiuariu este unul dintre artiștii cu o activitate  consistentă în mediul picturii. Discursul său plastic care a cunoscut câteva sincope în zona abstracționismului și a suprarealismului pare că se stabilizează în ultimii zece ani în zona unui figurativism care la rândul lui, asemeni unui ambitus, pleacă din  fotorealism abstractizându-se cu fiecare serie nouă. În fond, artistul, asemeni contextului socio-economic dat, a ...citeste mai mult..