Vladimir SETRAN: Sanziene

21 iunie - 17 iulie 2012 Vladimir SETRAN: Sanziene

Vladimir SETRAN: Sanziene

Sânziene este prima expoziție personală a lui Vladimir Șetran la galeria AnnArt, după participarea în decembrie – ianuarie 2012 la colectiva Caiet de planuri, și reunește peste 160 de desene în format mare -  nuduri feminine în tuș colorat și acril - realizate pe parcursul mai multor ani de carieră artistică. Expoziția este însoțită de un proiect creativ semnat de David ȘandorToccata, un film de animație si documentare subiectivă asupra personalității și operei lui Vladimir Șetran. Filmul pe suport DVD, 9 min, este inclus în catalogul neconvențional al expoziției, care conține și texte semnate de Gabriela Massaci și Aurelia Mocanu.

 

Vernisajul are loc joi, 21 iunie, ora 19, iar expoziția poate fi vizitată până pe 17 iulie 2012.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Despre opera omnia fără final
  Vladimir Şetran e pictor şi profesor. Asa ştiam eu când eram studentă şi el un soi de monstru sacru şi carismatic şi plin de glorie publică în lumea artelor din România anilor '80. Cunoscându-l în urma doar cu un an pe Şetran la senectute, în atelierul său din Pangratti, am dat piept cu întregul corp uriaş al operei acestui artist fabulos: pictor plus desenator, şi sculptor şi grafician şi inventator de design şi architect peisager. Zic că am dat piept descriind exact situaţia: prea-plinul operei sale e copleşitor iar el un maestru de ceremonii neîndurător prin farmecul şi gravitatea cu care te poartă prin labirint. ...citeste mai mult..

Sânziene
Motto: Femeile ţi se urcă la cap, iar de acolo pot sări pe pereţi. După „Arta la verde”, galeria AnnArt se în-trupează (pentru al doilea an de fiinţare) cu venusienele „fete-n floarea desenului”: nud colorat pe format mare, serie amplă a atelierului lui Vladimir Şetran.  În primăvara lui 2005, la 70 de ani, pictorul a aninat, în loc de muguri, coli-perdele cu nud feminin prin livada casei sale cocoţate sub crâng, la Scorţeni-Câmpina. A fost o aniversare de artist memorabilă, un happy-happening de desen colorat şi land art. ...citeste mai mult..