Exercises for ”Cut The Line (Time #0.6)”

4 decembrie 2020 - 15 ianuarie 2021 Exercises for ”Cut The Line (Time #0.6)”

Exercises for ”Cut The Line (Time #0.6)”

Galeria AnnArt încheie programul expoziţional al acestui an cu un solo show al artistei Andreea Albani: Exercises for ”Cut The Line (Time #0.6)”. Vernisajul este programat să înceapă Vineri, 4 Decembrie, în intervalul orar 15 - 20:00.

 

Noua şi mult-aşteptata expoziţie reprezintă a doua prezentare personală a artistei în spaţiul AnnArt, după “(Time #0.4) The Poem.2”, în 2017, şi vine ca o continuare a succesului reprezentării artistei în cadrul Vienna Contemprary 2020, alături de Vladimir Şetran şi a obţinerii bursei “Constantin Brâncuşi” (2019-2020).

 

Andreea Albani (n. 1988) a absolvit în 2009 Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Pictură, clasa Florin Ciubotaru şi in 2011, cursul de master din cadrul aceleaşi secţii, clasa Petru Lucaci. Susţine expoziţii personale în Bucureşti (2009) şi Haifa, Israel (2011) şi participă la numeroase expoziţii de grup, în ţară, la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, dar şi peste hotare, la Londra, Chicago, Essen, Seoul, Chişinău. În 2013 primeşte premiul pentru debut, acordat de Muzeul de Artă, Bistriţa, iar în 2014 este finalistă pentru premiul Aesthetica Art Prize, la Londra.  În 2015 a realizat o tranzacţie importantă pe piaţa internaţională de artă prin participarea la Royal Academy Summer Exhibition din Londra. În 2017 are prima expoziţie personală la AnnArt, (Time #0.4) The Poem.

 

*Conform prevederilor legale pentru a preveni răspândirea COVID-19, spaţiile expoziţionale sunt igienizate, iar accesul vizitatorilor este limitat la maximum 10 persoane în spaţiul de desfăşurare a expoziţiei. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile este obligatorie.

Exercises for ”Cut The Line (Time #0.6)” | Horațiu Lipot
  Andreea Albani este o artistă care trăieşte şi lucrează între Bucureşti şi Paris. Activând iniţial în mediul picturii, primele ei lucrări tratează într-un limbaj aparent abstractizat o temă identitară a disoluţiei, care a avut ca imbold un eveniment biografic major de ordin liminal - dispariţia fizică a persoanei care completa sistemul ei emoţional. Începutul practicii extinse a artistei pleacă de la paginile de jurnal, unde cuvinte aglutinate au ajuns încetul cu încetul să nu mai denomineze nimic şi să devină simple linii de expresie care doar mimează forma simbolică a cuvântului, ...citeste mai mult..