Negru Tripat

3 februarie - 12 martie 2021 Negru Tripat

Negru Tripat

Prima expoziție din 2021 este negru tripat, cea mai recentă serie de pictură semnată de perpetuu-tânărul Claudiu Lazăr, într-un proiect curatoriat de Adrian Buga și vernisat în 3 februarie, în intervalul orar 16 - 20:00.

 

Negru tripat reprezintă a treia expoziție personală a artistului în spațiul AnnArt, după Windbell sau simularea paradoxului, în 2019 și Core, în 2017.

 

Claudiu Lazăr recreează prin imaginație și aduce în aria prezenței, a lucrurilor sensibile, un surplus de realitate lăuntrică. Își compune opera într-o pluralitate de figuri asemănătoare ca proiect, dar diferite ca realizare, ca o serie deschisă, în care fiecare element al acesteia este un subansamblu provizoriu. Ca principiu de unitate, plăcerea repetiției cu o categorie determinată de subiecte nu poate fi înțeleasă fără a integra stările ei pregătitoare.

 

*Conform prevederilor legale pentru a preveni răspândirea COVID-19, spaţiile expoziţionale sunt igienizate, iar accesul vizitatorilor este limitat la maximum 10 persoane în spaţiul de desfăşurare a expoziţiei. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile este obligatorie.

Negru tripat | Adrian Buga
  Fiecare pânză pictată de Claudiu Lazăr Melian depune în noi stări himerice greu de stăvilit. Personajele/subiectele vin spre ochii noștri din lumea visului, la granița stărilor narcotic-iluminate, cu efecte retrospective, iar închipuirile se nasc din fondul închis al figurației tenebroase. Aceste năluciri explodeazǎ; devin chipuri imperceptibile și se manifestǎ ca o revărsare de gânduri.   Privind prin gurile deschise ale nălucirilor pictate, cădem în filoanele vieții lăuntrice a artistului care alimenteazǎ toate stările negru-șterse ce reprezintǎ locul de germinare al imaginii. El plămădește o lume bituminoasă care vine ...citeste mai mult..