artZoom: Florica Prevenda [Pre-Departure]

24 - 30 septembrie 2015 artZoom: Florica Prevenda [Pre-Departure]Expozitia este un preambului al circuitului european pe care seria Facelook il va face in 2015-2016 si reunește un fond de 13 de lucrări, unele dintre acestea prezentate in premiera in Bucuresti – tehnici mixte pe pânză - lucrate între 2011 şi 2014. Intreg fondul este disponibil pentru vanzare,

 

Catalogul seriei, cu semnatura autoarei, va fi disponibil in galerie pe parcursul expozitiei in perioada 24-30 septembrie 2015.

 

Vernisaj joi 24 septembrie, ora 06:00 pm -  cu bonus un con de inghetata artizanala Moritz Eis, la despartirea de vara :).

 

Evenimentele artZoom sunt proiecte expozitionale de scurta durata, pe care le intentionam ca semnal-fulger asupra unui moment aparte al operei unor artisti contemporani.

a_LIKE
Florica Prevenda este primul „nume nou”, adăugat în portofoliul AnnArt, de la constituirea acestuia, în 2011. Iar noi suntem prima galerie care o reprezintă în România. Această intersecţie de „gesturi prime” se aşează pe o descoperire reciprocă: semănăm. Nicidecum narcisistic de suprafaţă, ci solidar, în înţelegerea rostului profund al artei contemporane precum şi a căilor de muncă şi inspiraţie care o susţin. Apoi, hotărâtor, artista lucrează în rang înalt de performanţă creativă, cu impact în pieţe de artă occidentale şi este prea puţin cunoscută în România. Ne plac cazurile acestea – şi vrem să le combatem. ...citeste mai mult..

Profilaj
Paradoxal, invocând umbra umanului, marile suite pictural-obiectuale ale Floricăi Prevenda stau mărturie despre capacitatea-i stoică şi poetică de retragere din mundan. Dăruirea pasionată se descarcă în elaborarea materială a corpului picturalităţii inventate: densităţii stratificate, urme colorate în depuneri de relief modelat cu degetele, afânate, toarse, întreţesute, încasetate. „Într-o surdină de tocată pentru orgă”, notam cândva, aud materia germinând pe brazde şi traiecte ce invocă, mandalic, schema chipului. De fapt, este o procesualitate „plastică” de interogaţii cu spiritul unui timp ameninţat de reificare şi depersonalizare consumistă.  ...citeste mai mult..