Florica PREVENDA: Facelook

27 martie - 20 iunie 2014 Florica PREVENDA: Facelook

Florica PREVENDA: Facelook

Expoziția reunește un fond de 50 de lucrări – tehnici mixte pe pânză - lucrate între 2011 şi 2014, și este însoțită de un catalog bilingv, cu texte semnate de Aurelia Mocanu, Gabriela Massaci și Diana Ursan.

Vernisajul are loc pe 2 aprilie 2014, iar expoziția poate fi vizitată până pe 20 iunie 2014, după care continuă la Muzeul de Artă din Timişoara (Palatul Baroc din Piaţa Unirii), cu vernisaj pe 27 iunie 2014.

Joi, 24 aprilieora 19, ediţie specială a Cafenelei Critice, găzduită de galeria AnnArt și moderată de Ion Bogdan Lefter, cu lansarea catalogului expoziției.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

a_LIKE
  Florica Prevenda este primul „nume nou”, adăugat în portofoliul AnnArt, de la constituirea acestuia, în 2011. Iar noi suntem prima galerie care o reprezintă în România. Această intersecţie de „gesturi prime” se aşează pe o descoperire reciprocă: semănăm. Nicidecum narcisistic de suprafaţă, ci solidar, în înţelegerea rostului profund al artei contemporane precum şi a căilor de muncă şi inspiraţie care o susţin. Apoi, hotărâtor, artista lucrează în rang înalt de performanţă creativă, cu impact în pieţe de artă occidentale şi este prea puţin cunoscută în România. Ne plac cazurile acestea – şi vrem să le combatem. ...citeste mai mult..

Profilaj
  Paradoxal, invocând umbra umanului, marile suite pictural-obiectuale ale Floricăi Prevenda stau mărturie despre capacitatea-i stoică şi poetică de retragere din mundan. Dăruirea pasionată se descarcă în elaborarea materială a corpului picturalităţii inventate: densităţii stratificate, urme colorate în depuneri de relief modelat cu degetele, afânate, toarse, întreţesute, încasetate. „Într-o surdină de tocată pentru orgă”, notam cândva, aud materia germinând pe brazde şi traiecte ce invocă, mandalic, schema chipului. De fapt, este o procesualitate „plastică” de interogaţii cu spiritul unui timp ameninţat de reificare şi depersonalizare consumistă. ...citeste mai mult..

Facelook: o privire în profunzime
  Florica Prevenda este o prezență aparte înarta contemporană românească: formată pre-1989, activă în învățământul artistic, s-a orientat de timpuriu și cu succes către scena artistică internațională, fără a o abandona pe cea locală. Expoziția Facelook la AnnArt marchează începutul reprezentării ei de către o galerie românească, punctul din care cele două fire – local / internațional - merg împletite, semnalizând în plan secundar recuperarea unui decalaj dintre structurile pieței de artă occidentale și cea locală. ...citeste mai mult..