Constantin Rusu: Directii. Sens

14 iunie - 3 septembrie 2016 Constantin Rusu: Directii. Sens

Constantin Rusu: Directii. Sens

Expoziţia Directii. Sens este a doua personală Constantin Rusu la AnnArt – ceea ce pentru un artist tânăr constituie deja o performanţă.  Seria de lucrări este realizata pe hartie densa din bumbac, cu suprapuneri de hartie japoneza delicata, maruflata pe panza. Lucrările explorează un sens existenţial profund, căutat în intensitatea negrului şi puritatea expresivă a albului, cu ocazională si acută inserţie de culoare. Sensul acestei explorarii artistice este condus de Rusu în spatiul  restrâns al pânzelor de 30x40 cm sau în deschiderea ‘ferestrelor’ de peste un metru şi jumătate, cu o sugestie a depasirii limitei, prin iesirea hartiei din perimierul de lucru tradiţional. Artistul pune în valenţe noi săgeata, marca grafică ce a definit prima serie prezentată la AnnArt după absolvirea masterului UNArte la Bucureşti în anul 2011.

 

Aceasta serie vine în urma unui stagiu de documentare şi creaţie la Cité Internationale des Arts, la Paris, unde Rusu a beneficiat de Bursa Constantin Brâncuşi acordată de Institutul Cultural Român, care i-a deschis un orizont nou de interacţiune cu mediul inter-disciplinar al artelor, în perioada noiembrie 2015 – martie 2016.

 

Vernisajul are loc marti14 iunieora 20, iar expoziția poate fi vizitată până pe 30 iulie 2016.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro

­În bătaia săgeții. Argument.
În cei şase ani de la absolvență, la câteva instanțe de premiere, am „juratˮ deja pentru lucrările de grafică şi pictură semnate de tânărul Constantin Rusu. Din perioada liceului de artă, am remarcat tenacitatea prospectivă a laboratorului său de creație şi am auzit de faima lui insurgentă de graffer. A depliat, de atunci, o largă arie de producție vizuală pe care o observ, acum, la meritoriu de multe participări de grup (bienale şi saloane bucureştene sau naționale). Faptul confirmă o nouă optică de integrare profesională: Zidirea de după Tornadă. ...citeste mai mult..

Direcţii. Sens 
  Titlul „Direcții. Sens” reunește o serie de lucrări care au ca temă de reflecție contrastul între furtună și calm, tulburare și liniște.   Furtuna și tulburarea se regăsesc în mișcarea tumultoasă a apei sugerată prin tușe de pensulă pe hârtie, în densități de griuri transparente până la negrul concentrat al tușului și uleiului. Tușele se așază pe suportul alb al hârtiei, ocupând suprafața cu semne grafice și direcții. Se întrevede albul inițial prin rețeaua desenului, însă fragmentar, ca o amintire despre un spațiu al liniștii și păcii. ...citeste mai mult..