Ștefan Câlția: Lucrari Recente

23 noiembrie 2016 - 10 ianuarie 2017 Ștefan Câlția: Lucrari Recente

Ștefan Câlția: Lucrari Recente

Cea de-a patra expozitie personala a artistului la AnnArt reuneste un numar de 14 lucrari in ulei pe panza si prilejuieste o mult asteptata re-intalnire cu personajele Câlţia.

 

"Personajele care leviteaza ori lumea pe dos sunt elemente mijlocitoare ale unei atmosfere fantastice, unde plutirea trebuie inteleasa, mai degraba, ca un artificiu reprezentational prin intermediul caruia artistul isi plaseaza protagonistii altfel in peisaj. Desprinsi de acest loc primar, personajelor ce par sa pluteasca li se ofera un alt plan in interiorul ferestrei pe care ne-o deschide Stefan Caltia: un al doilea loc, simbolic, ca o pelicula ce sustine personajul si il lasa sa pluteasca - parca suprapus peisajului." (din Stefan Caltia: Locuri, editura Curtea Veche publishing, 2014)

 

Expozitia are loc in perioada 23 noiembrie 2016 - 10 ianuarie 2017, cu vernisaj miercuri ora 7pm.

 

Intreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro

Gabriela Massaci: Ştefan Câlţia şi expoziţia dispărută
  Situaţia e limpede şi uluitoare: în prima oră a expoziţiei Lucrari recente de Ştefan Câlţia s-au vândut toate, t o a t e cele 16 lucrări expuse la AnnArt, plus cele trei rezerve de pe şevalet !  Noroc cu convenţia prin care lucrările se ridică de către colecţionari la încheierea expoziţiei - pentru că altfel am fi fost în situaţia aiuritoare de a rămâne cu pereţii goi. Vernisajul propriu-zis a fost şi el neobişnuit prin faptul că spaţiul galeriei a semănat timp de patru ore cu un vagon de metrou supra-aglomerat, în care nu ai nici o şansă să cobori la prima - sau să răzbeşti până la perete, să privesti un tablou şi sa rămai şi cu toti nasturii intacţi. Am reuşit totodată să oferim cel mai neconvenţional protocol unui oaspete special al pictorului, şi drag noua, ASR Principesa Maria, care a luat parte, cu graţie, incantare - şi umor, la neobişnuitul vernisaj. ...citeste mai mult..