Laura Covaci: Cruda Feerie/ Capitolul III/ Desprinderea

6 martie - 30 mai 2015 Laura Covaci: Cruda Feerie/ Capitolul III/ Desprinderea

Laura Covaci: Cruda Feerie/ Capitolul III/ Desprinderea

Expoziţia Laura Covaci: Cruda Feerie / Capitolul 3 / Desprinderea continuă seria Cruda feerie, începută de Laura Covaci în 2011 și expusă în episoade succesive la AnnArt - artZoom Laura Covaci (octombrie 2012) şi Cruda feerie / Capitolul 2 / Fazele Lunii (mai-septembrie 2014).

Seria reuneşte lucrări în tehnici mixte, new media, într-o expunere dinamică ce va include – pe lângă pictură digitală / 3D, lucrată în ZBrush – fotomontaj și obiecte create special de artistă ca părţi integrate în expoziţie. Vernisajul are loc vineri, 6 martie, în noul spaţiu al Galeriei AnnArt - parterul unei vile interbelice de pe strada Paris 39, în zona Piaţa Victoriei / Dorobanţi. Expoziţia poate fi vizitată până în 30 mai 2015, de luni până sâmbătă, între orele 11 şi 19, cu intrare liberă.

Arheologia Viitorului
Laura Covaci e un personaj care chiar schimbă regula jocului în arta contemporană din România. Pictează în pixeli. Sperie lumea. Încântă pe cunoscători. Nu o tulbură riscul. Nu stă pe loc. A crescut în cercul intens intelectual al familiei Covaci, unde ani la rândul poeţi, pictori şi actori ai generaţiei 'pierdute' (astăzi nume mari ale culturii noastre) se întâlneau să vorbească şi să bea, la petreceri zgomotoase până în zori sau la câte o partidă de ping-pong în grădina casei. Povestirile lor despre timpul petrecut în închisorile comuniste, nesăbuinţa cu care continuau să creeze subversiv şi frisonul libertăţii aşteptate – toate acestea s-au stratificat în structura în formare a Laurei. ...citeste mai mult..

Călătoriile în timp ale Laurei Covaci
  Atunci când se scrie despre arta Laurei Covaci se folosesc în mod inevitabil neologisme,  referințe SF și juxtapuneri surprinzătoare de cuvinte, pentru a traduce textual - măcar parțial - abundentul delir vizual al artistei. Laura Covaci lucrează într-o multitudine de medii – de la pictura în acrilic fluo la pictură digitală, fotomontaj, sculptură și instalații cu materiale și obiecte colecționate de ea însăși - prin care transmite vibrațiile captate din lumi și de la ființe situate în alt plan temporal[i]. Timpul personal al artistei nu este linear, curge sinusoidal și îi permite să plonjeze atât în trecut cât și în viitor, în universuri paralele care coexistă în conștiința sa. ...citeste mai mult..