Mica Arta Mare 2016

13 decembrie - 10 ianuarie 2016 Mica Arta Mare 2016

Mica Arta Mare 2016

Mica Artă Mare este un un program permanent al galeriei AnnArt care prezinta publicului lucrări de mica dimensiune – in expozitie sau in mape - pictură, grafică, tehnici mixte, ceramica sau sculptură.  Lucrarile sunt semnate de artişti de renume din portofoliul AnnArt: Ștefan Câlția, Francisc Chiuariu, Daniela Făiniş, Gheorghe Fikl, Sorin Ilfoveanu, Ioana Pioaru, Florica Prevenda, Virgil Scripcariu sau Vladimir Şetran.

Proiectul a inceput  în decembrie 2012, când a fost lansat catalogul şi misiunea AnnArt: Arta Timpului Tău, şi are deja "reputaţia" de a fi  determinat pe multi iubitori-privitori de arta sa devina colectionari, oferindu-le posibilitatea de a isi cumpara, pentru inceput, mici lucrari mari, valoroase prin semnatura pe care o poarta - si  al caror pret de catalog nu depaseste pragul de 1.000 euro.


Dincolo de frumuseţea de factură specială a lucrărilor mici, care ne ingaduie privilegiul de a patrunde in laboratorul de lucru al unui artist,  descoperind in desen sau schita de sculptura miezul unei lucrari mari, proiectul Mica Arta Mare are şi o intenţie practic-educativă: să familiarizeze publicul cu ideea ca arta contemporana este accesibila si nicidecum un teritoriu intimidant, rezervat exclusiv celor cu foarte mulţi bani.  Am  inteles că, pentru mulţi iubitori de artă, este mai la îndemână (şi posibil chiar mai intens-memorabil) să îşi cumpere o lucrare originală de  dimensiune mică, semnată de un nume mare - în pregătirea momentului major când, poate, vor fi gata sa investească într-una din lucrările cele mari.

Gabriela Massaci, Director AnnArt

 

Program muzical:

- Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) -
Duet pentru vioara si viola in sol major, KV 423
I. Allegro
II. Adagio
III. Rondo. Allegro

- Johann Halvorsen (1864-1935) -
Passacaglia pentru vioara si viola dupa o teme de G.F. Händel

Erik Schumann, vioară
Născut în 1982, la Köln, dintr-un tată român și o mamă japoneză, Erik este invitat în mod regulat să cânte, în calitate de solist, alături de orchestre din Europa, Asia și America – orchestrele simfonice NDR din Hamburg și Hanovra, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Simfonică din Düsseldorf, Orchestrele de Cameră din Viena și Zürich, Orchestra Tonhalle din Zürich, Orchestra de Paris, Orchestra Naţională Franceză, Orchestra Simfonică Kyoto, dar și Orchestra Simfonică din Chicago sau Orchestra Simfonică Națională din Washington. ...citeste mai mult..

Razvan Popovici, violă
S-a născut într-o familie de muzicieni şi a început studiul cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Théâtre-des-Champs-Elysées din Paris. A colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Daishin Kashimoto, Mihaela Ursuleasa și Gilles Apap. Este invitat la festivaluri precum cel din Lucerna, Schwetzinger Festspiele, Boswil Musiksommer, Oxford Chamber Music şi Kobe Music. Printre sălile în care a cântat se numără South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater şi Gasteig din München. ...citeste mai mult..