Francisc CHIUARIU: Teoria Cercului

8 octombrie - 30 noiembrie 2013 Francisc CHIUARIU: Teoria Cercului

Francisc CHIUARIU: Teoria Cercului

Expoziția Francisc Chiuariu: Teoria cercului reunește un fond de 34 de lucrări - pictură în ulei pe pânză şi desen – realizate în perioada 2012 - 2013. Expoziția este curatoriată de Magda Cârneci şi este însoțită de un catalog bilingv, cu texte semnate de Magda Cârneci și Gabriela Massaci.

Vernisajul are loc marţi 8 octombrie 2013, ora 7 pm, iar expoziția poate fi vizitată până pe 30 noiembrie 2013.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

O recapitulare mică
  După Shadows din iarna lui 2012, Teoria cercului este a doua expoziţie personală pe care AnnArt o ‘pune în ramă’ pentru Francisc Chiuariu. Între aceste repere majore, pictorul a fost prezent în trei expoziţii de grup la galeria AnnArt şi în alte trei călătorii la Budapesta, Paris şi Liverpool, după un preambul puternic la bienala de la Moscova şi publicarea mongrafiei Chiuariu îngrijită de Cosmin Năsui. ...citeste mai mult..

O transgresare a postmodernismului
  Nume sonor în pictura românească de azi, pentru mine arta lui Francisc Chiuariu întrupează o versiune flamboaiantă a ceea ce ar fi postmodernismul vizual în spațiul cultural românesc. Teoretizat destul de abundent, dar mai timid practicat la noi în anii ’80 în domeniul literar și plastic, ca o revizitare-relativizare-depășire ludic-ironică a modernismului clasic internaționalizat, i-au trebuit acestui postmodernism încă două decenii și două promoții artistice ulterioare pentru a-și desfășura amplu toate posibilitățile exploratorii, combinatorii și expresive, chiar dacă puse treptat sub alte etichete care au putut induce în eroare. După unii teoreticieni, ne aflăm abia la finele celor 30 de ani standard ai unei mari generații culturale care a impus o nouă paradigmă estetică, cea postmodernă, caracterizată de căutarea unei noi sinteze conceptual-literar-vizuale pe măsura noii civilizații tehnologic-comunicațional-cosmopolite care penetrează progresiv și irezistibil continentele și culturile divergente ale planetei. ...citeste mai mult..