Francisc Chiuariu: Eye of the Storm

25 aprilie 2018 - 30 mai 2018 Francisc Chiuariu: Eye of the Storm

Francisc Chiuariu: Eye of the Storm

Miercuri 25 aprilie, ora 18,  galeria AnnArt invită iubitorii de artă la venisajul expoziției Eye of the Storm / Ochiul furtunii: avanpremiera noii serii de pictură la care Francisc Chiuariu lucrează din iarna lui 2017.  Acest preview este a patra personală la AnnArt a artistului, după Shadows, în 2011, Teoria cercului, în 2013, şi Privire de sus, în  2016. 

 

Expoziția cuprinde cinci lucrări cu totul remarcabile, extrase dintr-un proiect în derulare, în care Chiuariu studiază geometria istorică și metafizică a marilor piețe ale lumii; noduri urbane, aceste spații îi permit o adâncire a reflecției asupra condiției umane și o intensificare a formelor sale de expresie, într-o abordare în care abstractul caștigă teren în fața notelor hiper-realiste care au marcat seriile sale anterioare.

 

Selecția restrânsă a acestui preview aduce în prim-plan extremele proiectului – lucrări în ulei pe pânză, pe format mare, 200 x 300 cm, alături de piese mici,  70 x 50 cm, de tatonare a temei, și care ne permit să sondăm direcția de evoluție a noului proiect pictural al artistului.

 

ExpozițiaEye of the Storm va fi prezentată la AnnArt în perioada 25 aprilie - 30 mai 2018. Accesul public la expoziţie este gratuit, de luni până sâmbătă, între orele 11- 19. Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt.

Capital | Aurelia Mocanu
  …al dotării sale vizuale, pictorul Chiuariu atestă o dublă focalizare performantă în seria începută în vara lui 2017. Sunt vedute din agore cultural-politice celebre: fie pe formate mici, de tatonare a proiecţiei cromo-perspectivale fie, finalmente, extensii „palaţiale”, pânze cu partitură de baroc simfonic în materismul şi turbionul gamelor cromatice. Aşadar „faza lungă” a motivelor sale picturale a ajuns acum metropolitană şi planetară. După temele de spaţialitate din ciclurile urbane anterioare, Francisc se imersează şi retrăieşte emoţionalitatea istorică, estetică, antropologică a unor areale de civilizaţie dintre cele mai diverse: mexicană, magrebiană, chineză etc., partenere cu clasicele vetre ale Europei muzeificate. ...citeste mai mult..