Virgil Scripcariu: SuperMam

19 noiembrie 2014 - 16 ianuarie 2015 Virgil Scripcariu: SuperMam

Virgil Scripcariu: SuperMam

Expoziția reunește cea mai recentă serie de sculpturi – 11 sculpturi în bronz şi una în lemn – alături de linogravuri şi desene, lucrate de Virgil Scripcariu în 2014 şi expuse în premieră la AnnArt. Este însoțită de un catalog bilingv realizat de Fundația AnnArt în cadrul unui proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, cu texte semnate de Ruxandra Demetrescu, Gabriela Massaci, Aurelia Mocanu și Diana Ursan.

Vernisajul are loc pe data de 19 noiembrie 2014, iar expoziția poate fi vizitată până pe 16 ianuarie 2015. Finisajul expoziţiei are loc vineri, 16 ianuarie, 6 PM, în cadrul unei ediţii speciale a Cafenelei Critice (amfitrion, Ion Bogdan Lefter), găzduită de Galeria AnnArt.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Despre iubirea magică și ipsosul de bronz
Nu ştiam că îl cunosc pe Virgil Scripcariu, când treceam pe lângă Biserica Anglicană în drum spre magazinul-gradină cu plante şi flori din zonă. Mereu priveam visătoare femeia cu pântec rotund şi lance, lucrarea lui, instalată pe o insulă de trotuar. Era frumoasă, în hotărârea ei blândă şi războinică, de apărătoare a vieţii. Mă emoţiona. Am aflat cum îl cheama pe artist pe seama unui mic scandal comic – când un jurnalist ‘l-a prins’ că pentru această lucrare plagiase o lucrare renascentistă care trona, încărcată de înţeles istoric, pe o veche coloană de piatră, în parcul vilei Minovici. Nu era plagiată, era tot a lui – o variantă. Mai are una, altfel – în Irlanda. Şi acum mai are una, altfel  – aşezată pe soclu de brad alb-băiţuit, solitară, într-una din sălile de expoziţie la AnnArt. ...citeste mai mult..

Supermam sau difuziunile fine ale vieții în artă
Supermam înseamnă cea mai recentă serie de sculpturi Virgil Scripcariu, lucrată în decursul anului 2014 și expusă în premieră la Galeria AnnArt, într-o expoziție personală ce marchează începutul colaborării dintre artist și galerie. Supermam desemnează totodată o anumită lucrare - un băiețel-supererou cu mantie fluturând victorios în vânt, care ține deasupra capului o siluetă feminină - și sugerează un omagiu adus vieții și creației umane, prin jocul rolurilor inversate dintre mamă și fiul ei. ...citeste mai mult..


Biografia artistică a lui Virgil Scripcariu poate fi citită (și) sub semnul unei fericite excepții: arta și viața lui par să se afle într-o rară sintonie, inspirându-se reciproc, într-un ritm armonic. Pedagogia artistică desfășurată în satul Piscu, alături de soția sa, Adriana, se împletește cu activitatea artistică din atelier, iar formele care se nasc aici sunt adesea inspirate din viața și experiența lor comună. Așa se explică și lumea pe care ne-o prezintă sculptorul în ultima sa expoziție, deschisă la galeria Annart: unsprezece statui în bronz și una din lemn (care străjuiește oarecum ludic intrarea în galerie), însoțite de șapte desene ce se reunesc acum sub titlul generic de „Supermam”. ...citeste mai mult..