Sorin ILFOVEANU: Desene (2008-2011)

16 mai - 25 septembrie 2011 Sorin ILFOVEANU: Desene (2008-2011)

Sorin ILFOVEANU: Desene (2008-2011)

Aceasta este expoziţia de debut a galeriei noastre şi reuneşte 120 de desene din creaţia artistului contemporan Sorin Ilfoveanu. Lucrările au fost create la Rădești, în intervalul 2008 - 2010, după retragerea sa din funcția de rector al Universității Naţionale de Arte din București. Expoziția este însoțită de un catalog conceput de Nicu Ilfoveanu, cu un text semnat de Aurelia Mocanu.

 

Vernisajul are loc pe 16 mai 2011, iar expoziția poate fi vizitată până pe 25 septembrie 2011.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

CODEX ELHOV
1. Amonte journalistic. Bilanţ şi proiect de acum şapte ani   Aurelia Mocanu: (Observator Cultural, mai 2004) : De ce nu vă consideraţi un desenator-ilustrator ? Sorin Ilfoveanu: Desenul meu are altă gramatică decât scenariul literar. M-am apropiat de acele texte care rezonau cu temele mele. La sfârşitul studenţiei autorii vizaţi au fost  Procopiu din Cezareea, apoi Akutagawa. În 1982, la galeria Simeza, a fost Anabasisul lui Xenofon, ca drum al deşertăciunii, transpus apoi în marile desene pe pânză expuse la Muzeul Naţional de Artă, în 2001. Pe urmă am avut bucuria să citesc Tobit, Sara, Tache de catifea, fără să-l fi ştiut personal pe autor, Ştefan Agopian. Lumea imaginarului lui îmi era foarte apropiată. Ne-am cunoscut prin intermediul unei cunoştinţe comune din Olanda, care ştia că ne apreciem reciproc. Am devenit buni prieteni de peste şapte ani. Am şi gândit o expoziţie împreună, la Muzeul Literaturii, intitulatăMaculata Concepţiune, cu desenele mele, sculpturi de fiul meu Adrian Ilfoveanu şi pagini manuscrise inedite ale scriitorului. Apoi am început să fac desene pe hârtie patinată în atmosfera romanului Fric, tot al lui Ştefan, nepublicat, compunând imaginea alături de caligrafia scriitorului, pe hârtii manufacturate.” ...citeste mai mult..