Gheorghe Fikl: Tavane

13 septembrie 2018 - 20 octombrie 2018 Gheorghe Fikl: Tavane

Gheorghe Fikl: Tavane

Joi, ora 18, sezonul de toamnă începe în forţă la galeria AnnArt, cu vernisajul expoziţiei personale Gheorghe Fikl: Tavane.

Selecţia reuneşte singurele şi cele mai recente şapte lucrări de pictură realizate de către artistul timişorean în anul 2018, un an ce urmează succesului internaţional remarcabil al expoziţiei care a ţinut afişul timp de trei luni la prestigiosul Muzeu National Ajuda în Portugalia – un spatiu care a prezentat artisti de talia lui Joan Miro sau Joana Vasconcelos. In Bucureşti, notorietatea lui Gheorghe Fikl a crescut spectaculos prin expoziţia de o noapte, din septembrie 2016 la Palatul Ştirbei, când un număr record de aproape 2.000 de vizitatori au văzut atunci lucrările sale din seria El Angel Exterminador.

 

Noile lucrări, din seria Tavane, prezentate în premieră la AnnArt şi în prezenţa artistului, marchează debutul unei noi serii de explorare reflexivă şi plastică.

Solo show-ul este deschis pentru public, cu intrare liberă, de luni până sâmbătă, între orele 11 – 19, pe o perioadă de cinci săptămâni, în intervalul 13  septembrie – 20 octombrie 2018

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin AnnArtExpoziţia Tavane va participa la Noaptea Albă a galeriilor, în 5 octombrie.

 

Sorin Romanescu este invitatul AnnArt cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor #12. Două seturi live jazz, cu incepere de la ora 21, respectiv ora 22. Intrarea liberă.

Bicorn, amvon, plafon | Aurelia Mocanu
  După misanscena de un sfert de veac rafinată în neobarocul lui Fikl, avanscena i-a devenit marcă, anxios şi sofisticat implantată cu câte un animal totem. E rândul, de la finele lui 2017, ca pe axa de înălţare a spaţiilor cvasi sacramentale, să se instituie pictural, Drama. Fulguranţa şi patosul stilisticii lui Fikl capătă acum iluzia şi suflul fugii perspectivale spre tavane casetate, spre nave boltite cu lunete sau turnuri de scari vertiginos şi monumental spiralate. Cu certă dinamică cinematografică şi sub figura retorică de „amvon”, adică vector de înălţare, imagistica picturală a Tavanelor epictată iluminat şi calofil. ...citeste mai mult..