Roxana Trestioreanu: Et Dieu… créa la femme

20 martie - 3 mai 2019 Roxana Trestioreanu: Et Dieu… créa la femme

Roxana Trestioreanu: Et Dieu… créa la femme

Et Dieu… créa la femme este primul solo-show la galeria AnnArt al Roxanei Trestioreanu.

Expoziţia, curatoriată de Irina Cios, propune o recontextualizare a feminităţii prin fotografie şi va fi deschisă publicului până pe 3 mai 2019.

 

Accesul public la expoziţie este gratuit, în perioada 20 martie - 3 mai, de luni până vineri între orele 11-19, sâmbătă 11-15. Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.

  Et Dieu… créa la femme | Irina Cios
  În cultura europeana luna Martie poate fi privită ca un paradox: este numită după zeul grec al războiului și totodată celebrează femeia. Spun „poate fi” pentru că premiza social acceptabilă este că femeia nu are nimic de a face cu conflictul, cu forța, cu puterea. Ea trebuie să fie calmă, fertilă, docilă, supusă, gata să aducă plăcere, să servească, să îngrijească. Dintr-o perspectivă feministă, care afirmă femeia puternică, independentă, care-și asumă corpul, sexualitatea și dorințele și care își poartă războaiele zilnice, paradoxul nu există. Pentru că suntem în luna martie vă propunem o recontextualizare a feminității prin lucrările fotografice ale Roxanei Trestioreanu. Artistă care a reflectat asupra identității feminine în mai multe medii de creație și abordări plastice, Roxana Trestioreanu s-a format ca pictor și s-a concentrat în ultimii ani pe fotografie, mediu versatil în care autoreflectarea capătă valențe și sensuri multiple. ...citeste mai mult..