Sorin Ilfoveanu: ANIMA

9 Mai - 22 iunie Sorin Ilfoveanu: ANIMA

Sorin Ilfoveanu: ANIMA

Joi, 9 mai, avem plăcerea de a vernisa a patra expoziţie personală la AnnArt semnată Sorin Ilfoveanu - ANIMA. Pe simeze sunt ridicate cele mai recente 13 lucrari în acrilic realizate în 2019, alături de 7 desene în tehnică mixtă.


Accesul public la expoziţie este gratuit, între 7 mai si 22 iunie 2019, de luni până vineri între orele 11-19, sâmbătă 11-15. Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.

 

...

„Dezlegat de sine”, artistul lasă liberă linia să lucreze între vidul exterior şi vidul interior, discriminat de siluetări. Câtă mantică, cât descânt, cât încânt stau în refacerea şi rearanjarea liniilor intersectate, concurente, fluide ale desenului unui traseu de poveste aspră. Ilfoveanu croieşte din vârful pensulei aşa cum ar tăia mari piei pentru acoperăminte de procesiuni păgâne: un spate amplu, abia rotunjit, pentru un cal, un bot întredeschis de câine, o siluetă adormită fără chip, cu tighel pe contur şi o străpungere de cornet pentru suflătorii săi visători.

....

(Aurelia MOCANU)

ANIMA | Aurelia Mocanu
  Siluete-suflete proiectate pe un pământ înalt, cu ritualuri lente în verde-violet, propun un nou taifas levantin cu surlă şi lăută în atelierul recent al lui Sorin Ilfoveanu. Pictorul s-a instalat pe o cale a simplificării şi epurării estetizante a traseului linear. Imaginează intrigi bidimensionale şi voit denudate de vreo expresivitate a fundalului. Între un hieratism autohton de izvod iconar şi captarea suflului (într-un traiect de pensulă extrem-orientală), seriile de maturitate ale maestrului orchestrează un întreg panoptic sapienţial. ...citeste mai mult..