Francisc CHIUARIU: Shadows

15 februarie - 31 martie 2012 Francisc CHIUARIU: Shadows

Francisc CHIUARIU: Shadows

Expoziția prezintă în premieră 13 picturi de dimensiuni mari, lucrate de Francisc Chiuariu în tehnica sa originală - ulei și cerneală tipografică pe backlit - precum şi o instalaţie lightbox cu lumină cinetică, și este însoțită de un catalog bilingv cu texte semnate de Adrian Guță, Gabriela Massaci, Aurelia Mocanu și curatorul expoziției Cosmin Năsui.

 

Evenimentul face parte dintr-un proiect expoziţional major Francisc Chiuariu, prezent în această iarnă-primăvară cu trei expoziţii simultane la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești MogoșoaiaMuzeul Național de Artă Contemporană şi galeria privată de artă contemporană AnnArt. Partener media modernism.ro.

 

Vernisajul are loc luni, 20 februarie, ora 19, iar expoziția poate fi vizitată până pe 17 martie 2012.

 

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Despre îngerul indecis
  Galeria AnnArt e o instituţie, probabil, atipică sau în orice caz nu foarte răspândită ca gen. Se comportă subiectiv-personal și nu aderă, deocamdată, la o tematică anume. Spun asta pentru că ’tematica’ declarată de noi cu francheţe la inaugurarea galeriei în mai 2011 -  ‘artă de valoare care ne place’ - a descumpănit și a provocat și a fermecat în egală masură pe interlocutori. Explorăm - și această abordare promite și totodată riscă mult. ...citeste mai mult..

Pictura plasmatică
  Outdoor și Shadows (2010-2012) se poziționează deja, cu siguranță, ca cele mai importante serii din creația lui Francisc Chiuariu, atât din punct de vedere artistic cât și numeric. Expresivitatea totală a fiecărei lucrări este rezultatul combinării în aceeași imagine a experiențelor picturii, fotografiei și filmului. Numeric, seriile depășesc numărul de 50 de piese, așadar o creație foarte generoasă. ...citeste mai mult..

Hyper-lumen
După 2009, Francisc Chiuariu a cercetat şi cucerit o nouă dimensiune a picturii. Nu cea mai la-ndemână: a treia dimensiune, ca relief-colaj sau picto-obiect. Cu un puternic impact optic-senzorial prin efecte tehnice de suport: lumina artificială conjugată stratificării picturale este inovaţia laboratorului artistului, divers şi productiv în doua decenii. ...citeste mai mult..