Mircea Novac: The Road to Las Palmas

11 septembrie - 31 octombrie 2019 Mircea Novac: The Road to Las Palmas

Mircea Novac: The Road to Las Palmas

Începem sezonul de toamnă cu un nume nou în portofoliul galeriei AnnArt, nume bine-cunoscut însă pe scena artelor plastice de la noi şi cu un parcurs internaţional semnificativ: Maurice Mircea Novac, cu vernisajul expoziţiei personale The Road to Las Palmas. Selecţia reuneşte un fond de 10 lucrări în ulei pe pânză si 8 colaje, examinate critic într-un eseu însoţitor de către istoricul de artă Aurelia Mocanu.

 

Solo show-ul este deschis pentru public, cu intrare liberă, pe o perioadă de 7 săptămâni, în intervalul 11 septembrie – 31 octombrie 2019. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin AnnArt. Expoziţia The Road to Las Palmas va participa la Noaptea Albă a Galeriilor, în luna octombrie.

INSULA MAURICE
  Novac pândeşte tot ce înseamnă mişcări metabolice ale figurativului în tablou. Motivul cel mai recent este provocator empatic: tropical şi aspru, totdeodată: proliferarea suculent cromatică a cactuşilor ca vectori de spaţii şi texturi. Neabătut, în laboratorul lui Maurice suprafaţa picturii participă la suflul narativ al imaginii. De altfel, Novac se distinge, cu etica eleganţei, de noul val al figurativului din pictura românească de după 1990. Căci are încă puteri de percepţie aproape de stihialul peisagistic romantic. Pânza de pe şevalet devine focar energetic, „fereastră” de lumină. Sunt magme de treceri cromatice, derealizând fotorealismul, ca ţesătură colorată a lumii elementelor, în caleidoscop retinian. ...citeste mai mult..